lördag 30 januari 2010

På min vägg




Klicka för
större bild

Jag vill dela med mej av några visdomsord, som har följt mej under många år.
Tänkvärt för dem som vårdar, undervisar, vägleder eller 'annars bara' har små och stora människor och djur omkring sej. Och vem har inte det? Visdomsorden är av den danske filosofen Sören Kirkegaard.

Var rädda om varandra!
Kraaam!

lördag 23 januari 2010

Lådor och skrin

Här kommer ett litet plock bland mina lådor igen. De känns lite som gamla trotjänare, som har flyttat in hos mej som pensionärer. Alla bär på sin egen hemliga story.







fredag 22 januari 2010

Kan man prenumerera på träolja?


God morgon!
Här har träoljan strykande åtgång. Klockan är bara 07.25 och burken är tom! Snopet nu när arbetsglädjen slog till. Får väl ge mej till tåls några timmar och sedan ta en sväng till färgaffären (och fråga om man kanske kan få prenumerera ;-)

Här är ett av mina senaste fynd. Dammig, smutsig och med ett obestämbart innehåll stod den i uthuset (bland andra lådor! *smile*) och väntade på mej.

Allt här har stått orört de senaste 110 åren tills vi flyttade in för tre år sedan. Ingenting har slängts, men nyare saker har kommit till.

Jag har skrubbat lådan med varmt vatten och diskmedel och den har fått torka några dagar tills jag oljade in den idag. Undrar vad Någon har förvarat i den. Mjöl? Socker? Och vad ska jag använda den till? Småfåglarnas solrosfrön kanske, eller inredningstidningar? Vi får se.

Ha en skön fredag vad ni än har för er!
Susanne i skogen

torsdag 21 januari 2010

Vintermys och Antikrundan




Torsdag kväll betyder Antikrundan för mej. Kryper upp i TV-fåtöljen med en mugg grönt te + honung. På bordet ljusbricka och en av mina favoritänglar, som en god vän har målat. Vintermys!

onsdag 20 januari 2010

Vårtecken?



Långa istappar hänger från vår takränna.

Det kan vara ett vårtecken! Vad tror ni?

Snart dags för alla soldyrkare.



tisdag 19 januari 2010

I mitt kök idag...





Nystekta
ström-mings
flundror
är gott!










Vacker skål inhandlad i Skåne (Sjöbo?) för sisådär 40-50 år sedan. Vet inte riktigt, för jag var inte där ;-)
En lokal krukmakare har gjort den. Vi har flera liknande.


Ett par av mina kära trälådor - användbara till mycket - fick också vara med. Just love them! Gamla, vackra, rustika, jordnära. Min stil!

















Utlottning hos Vindsromantik




tom 29 januari

måndag 18 januari 2010

Mitt olivträd




Mitt olivträd har hittills klarat vintern med bravur. Det står svalt och ljust och får bara liiiiite vatten. (Nej, mina fingrar är inte speciellt gröna!)

På de små bilderna poserar överlevaren på köksbordet och på den större bilden på sin normala plats ända inpå fönsterrutan. Brrrrr!

Kanske var det så här det började. Glasbitar 1


För många år sedan var jag på en auktion med min mamma. En i raden av auktioner. Vi kom hem med bl.a. de här två kakfaten i pressat glas. Jag tyckte de var så vackra! Vilken underbar färg! Var det kanske den dagen mitt intresse och min fascination för färgat glas föddes? Vem vet.

Vi börjar komma till saken nu: Mina glasbitar.
Fortsättning följer...

söndag 17 januari 2010

Välkomstkaffet




















Vi tar välkomstkaffet i köket. Varsågoda och slå er ner.
Servisen är Arabias gamla "Myrna". Jag var bara tvungen att köpa den med mej när vi flyttade från Finland till Sverige för drygt tre år sedan, fastän vi redan hade kaffekoppar mer än tillräckligt. Bordduken är urgammal.





Välkomna ska ni va´!


Jaha go´ vänner, då antar jag att det bara är att börja skriva :-)
Här har ni mej (nej, inte på bilden!). En kvinna i sina (mina) bästa år. 40+ kanske? Ja, och lite till. Ung i sinnet, tro inte annat!

Jag kommer att skriva om mitt konsthantverk, mitt pysslande och fixande, mina intressen, mina hundar m.m. Vi får väl se varthän det drar iväg. VÄLKOMNA !

Idag har jag bakat kanelbullar. Tyckte det var lämpligt nu när ni skulle komma.

En stund var det lite svårt att komma fram i köket för alla fyrbenta, som låg kors och tvärs och vilade sig efter morgonpromenaden. Jag hade inte hjärta att be dem flytta på sig. Det går så bra att kliva över eller slingra sig emellan. Hundarna uppskattar golvvärmen.
Mina "assistenter" med början från spisen (ser man spisen? - ja en skymt av ugnen längs bort i högra hörnet): Azzta, Wilda, Pippi och Disa.

lördag 16 januari 2010