lördag 31 juli 2010

En proffsmålare till "psyket"? Nejdå!

Målat och klart på övre våningen. Nu är det ljust och fint där uppe.
Två gamla blå kistor och ett gammalt blått fällbord (klaffbord om ni så vill), som 'alltid' har stått här, fick mig att välja blått som kontrastfärg till det vita. Ena kistan skymtar här framför fönstret och den andra syns i mitt förra inlägg framför det bortersta gavelfönstret.
I går blev också garderobväggen tapetserad. En randig tapet på en vägg med snedtak och fem dörrar betyder en del knåp och randpassning. Ännu en gång levde jag upp till mitt rykte att sällan välja de enkla lösningarna. Nej, varför skulle man göra det?!! Så enkelt som att måla väggen vit ska vi väl inte ha det ;)
Målar-Janne påstod att han hade förvarnat psyket att han nog kommer i eftermiddag, haaa! Det klipps till och randpassas.
Skåpet med stålkorgar är det mittersta av fem. Väggen är bredare än så här.
Klart. Bara knopparna saknas.

Det här är inte en vägg som 'ramlar över' en när man kommer upp för trappan. Då hade man antagligen vänt om på direkten! Väggen finns inne i det bortre rummet och när man kommer in där har man den bakom/till höger om sig. Man kommer alltså in i rummet i högerkant av bilden. Väggen bildar en fin och kanske lite överraskande kontrast till allt det vita. Jag leker med olika blå nyanser (kistorna och bordet har inte heller exakt samma blåa färg). Lila gillar jag också till vitt.
Fler bilder kommer efterhand som jag får sakerna på plats. Jag pysslar vidare...

Ha det gott!

måndag 26 juli 2010

Målar-Janne är här!!

Pssst... Fönstermålning pågår sedan tio minuter på övre våningen.
JIPPIIII! ÄNTLIGEN!
Här på bortersta gavelfönstret börjar han. Trallalaaa!
Gästsäng till höger. En del av husets rådjurshorn på väggen.
Nya bilder kommer snart.

lördag 24 juli 2010

Vackra Iris

Måste bara få visa några bilder på vår vackra iris. Vi har dem på två platser i trädgården. Såååå fina tycker jag!



torsdag 15 juli 2010

Eyed Hawk-moth, alias Videsvärmare

Målning av skåp och hyllor pågår i garaget...

En morgon satt ett torrt löv(?) på garagedörren. Jag sopade automatiskt bort det med handen och till min stora förvåning öppnade sig ett par intensivt blå ögon med rosa ögonskugga! Hoppsan! En ny bekantskap, som tog igen sig efter nattens svärmande kring starka nattlampan! Ursäkta så hemskt mycket att jag störde din förmiddagsvila så brutalt!




Fastklamrad på en klöverblomma flyttades besökaren till en tryggare plats, där förmiddagsslummern fortsatte övervakad av mig mellan panseldragen ;) Hönsmamma? May be.

Det visade sig vara en Videsvärmare (Smerinthus ocellata), eng. Eyed Hawk-moth.
Skojigt med dubbel skyddsmekanism. 1. Första intrycket ointressant, potatisfärgat torrt löv. 2. Intensiv "blick", som får även bevingade matletare att rygga tillbaka.