lördag 28 augusti 2010

Sovmorgon. Vad är det?

Lördag morgon. Klockan är 07.54. Kaffe på G. Hundarna har redan ätit frukost. Så här långt är allt sig likt, men idag ska vi ut på torpvandring!

Det är dags för sommarens tredje och sista torpvandring. Halvmulet och vindstilla - perfekt!

Kaffet och ett par mackor åker ner i ryggsäcken. En flaska vatten åker efter. Gummistövlar med varma mjuka sockor (Annika med bloggen Golden&Vitt har stickat dem till mej!), för nu är det mycket vatten i skogarna. Nya gröna fleecen - sååå mjuk.

Samling kl 09. Vi blir tydligen många också idag - 17 personer och en hund! En weimaranerherre med mycket spring i benen :-) Så vandrar vi iväg, vi som är intresserade av hembygden och tycker om att röra på oss. Skogsväg... skogsstig... skog utan stig... en bäck. M-B har bara gymnastikskor. Problem? Går att lösa. Snälla I plaskar över, ställer sig på sin jacka och tar av sig sina stövlar. Stövlarna bärs till den väntande M-B, som nu kan ta sig torrfotad över till I. Tack för lånet!

En husgrund, en jordkällare, ett vårdträd, en gammal stengärdsgård. Ännu i gott skick är den, men husen är borta. Titta så vildsvinen har bökat! Vem bodde här? Så många barn! Vad levde de av? Laminerade och nyligen uppspikade plakat ger svar på våra undringar. Vi som vill veta och minnas har gjort detta för att också morgondagens undringar ska få svar.

Kafferast vid bord och bänkar, som H och U har fraktat hit med H:s fyrhjuling. Nya vaxdukar, blommor på borden. Vilken lyx! Och kaffet smakar underbart gott.

Vi vandrar vidare. Långt senare när vi nästan är framme vid bilarna kommer regnet. Låt regna. En halvtimme senare vräker det ner. Låt vräka. Jag sitter redan hemma i bastun *smile!*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar